За разлика от предишните поколения, в момента жените и мъжете изневеряват с приблизително еднакви темпове, въпреки че причините, поради които жените изневеряват, могат да се различават от мъжете.

Основни причини за измама при жените са:

  • липса на любов към основния партньор, желание за сексуално разнообразие и ситуационни фактори.
    Началото на годината е тежко време за брачната институция. Ашли Мадисън, сайт за запознанства за хора, които искат да започнат извънбрачни връзки, съобщава в прессъобщение, че януари и февруари са най-големите месеци в сайта за нови регистрации. И в новини, които могат или не могат да бъдат свързани, бракоразводните адвокати добавят, че виждат нарастване на делата за развод поради тези празници (търсенията за развод в мрежата достигат връх в средата на януари, според USA Today ). Преди да стигнете до този момент, струва си да направите крачка назад и да погледнете защо хората са неверни, особено жените, чиито дела често се отчитат погрешно.

Разликите в причините, поради които мъжете и жените изневеряват, се стесняват.

Лесно е да се върнем към старите предположения, че мъжете са по-склонни да изневеряват, като обикновено има списък с обосновки (например как не могат да го „държат в гащите“). Това с течение на времето става все по-невярно. „Традиционно се твърди, че жените са по-склонни от мъжете да изневеряват, защото са недоволни от съществуващите връзки, докато мъжете са по-склонни от жените да изневеряват, защото търсят сексуално разнообразие или възможност, която им се предоставя“, казва , Д-р Жана Врангалова , „секс експерт“ в LELO и професор по човешка сексуалност в Ню Йорк. “Това все още е вярно до известна степен и днес, но разликата между половете в изневярата се затваря сред по-новите поколения.”

„В по-старите поколения мъжете са много по-склонни да изневеряват, отколкото жените, докато в сегашното поколение жените и мъжете изневеряват с подобни темпове “, добавя тя. “А сегашното поколение мъже и жени са по-сходни по своите причини за измама, отколкото по-старите поколения.”

 

Разбира се, има някои вариации между мъжете и жените. “Неотдавнашно проучване показа, че мъжете са по-склонни от жените да изневеряват по причини, свързани със сексуалното желание и разнообразие, и поради ситуационни фактори като пиянство,” казва Врангалова. “Въпреки това, трите основни причини за измама, одобрени както от жените, така и от мъжете, бяха абсолютно еднакви : липса на любов към основния партньор, желание за сексуално разнообразие и ситуационни фактори.”

Понякога причините жените да мамят са сексуално мотивирани.

Ако искате да разровите малко по-задълбочено защо жените изневеряват, д-р Алиша Уокър, асистент по социология в Държавния университет в Мисури прекара една година в интервюта с жени, които са имали извънбрачни връзки за нейната книга „Тайният живот на изневеряващата съпруга“ . Тя откри повече нюанс на идеята, че жените изневеряват за сексуално разнообразие.

„В моите проучвания за изневяра на жените открих, че жените възлагат сексуално удоволствие в отношенията си в опит да останат в основните си партньорства “, казва тя. “Те вярваха, че ако продължат да ходят, без да бъдат удовлетворени сексуалните им нужди, ще трябва да разбият семействата си и да разбият сърцето на партньора си. Никоя от жените не е взела решението да изневерява с лека ръка. След години и понякога десетилетия опити за подобрение нещата в браковете си, те решиха да търсят другаде. “

Друг път жените са недоволни в отношенията си

Това не означава, че жените, които изневеряват, винаги се стремят да спасят основното си партньорство. Понякога е точно обратното: „Една от основните причини жените да мамят е да взривят връзка, която ги кара да се чувстват в капан по някакъв начин“, казва д-р Чарлин Руан, клиничен психолог и основател на Thrive Psychology Group , групова практика в Калифорния, специализирана в областта на жените. “Често те са с партньор, който изглежда като приятен човек, но контролира, задушава или е емоционално недостъпен. Жената се опитва да направи промени, да накара партньора си да направи терапия за двойки или да подтикне партньора си да расте или да ги срещне по-емоционално, но когато жената не успее в тези опити, измамата дава основание на партньора им да ги напусне. ”