Статистиката гласи: 3,7% от двойките от страните в ООН живеят отделно, в САЩ тази цифра достига 4,3%. Романтиката приключва, когато самолетът излети и партньорите започват собствен живот? Така ли е наистина. Възможни ли са връзките от разстояние?

Съществува ли любов от разстояние? 

Психолозите са доказали, че привързаността засяга човека, но има два типа хора. Единият партньор не може да живее без присъствието на любим човек, а другият приема самотата без нерви.
Първата част от хората изпитват напрежение от липса на внимание. Те трябва да говорят за любов, да общуват, да изострят чувството за важност. Трудно е такива лица да издържат на раздялата и двойките често се разминават.
Втората част е самоуверена. Те не се нуждаят от потвърждение на любовта или присъствието на чувства. Те извършват разговори веднъж на ден. Те не се страхуват от самотата. Те обичат по същия начин като чувствителните хора, но иначе изразяват чувствата си.

Статистика за отношенията от разстояние

Изследванията са доказали, че технологията подобрява отдалечените връзки. Хората от различни континенти се запознават чрез интернет, влюбените студенти отиват на почивка при избраните от тях, съпругът заминава в чужбина в командировка, за да спечели пари за сватба, финансово да се подготви за бременността на съпругата си и появата на бебето.
Образованите хора са готови да живеят на дълги разстояния с любовници. Те философски подхождат към проблема. Човек с нисък коефициент на интелигентност се поддава на емоциите и разрушава отношенията с ревност и скандали. Двойката изпада в депресия, преди да се отегчи.
Съпрузите твърдят, че поради разстоянието бракът им се засилва. Те ценят срещите, чата в продължение на три часа и по-малкото кавги. Но им липсва рутината и рамото наблизо. Възлюбените получават подкрепа не устно. Искам да прегърна човек, да го видя сънен, уморен, щастлив, усмихнат. Благодарение на дългите пътувания отношенията или се засилват, или се разпадат. Раздялата се нуждае от емоционална подготовка.
Изследванията на Университета Корнел показват, че разстоянието между любимите хора създава усещане за обич. Двойките ценят рядката комуникация и ги укрепват.

Как да поддържаме връзка на разстояние

Не бързайте да завършите отношенията преди пътуването. Осъзнайте времето на раздялата и желанието да го преживеете. Разрушаването на отношенията за три години или три седмици е различно. Ако сте мислили за съвместно бъдеще, тогава чувствата и любовната връзка ще ви помогнат да поддържате увереността. Осъзнаването на „крайната точка“ на раздялата ще подкрепи влюбените.
Факт е обаче, че в 95% от връзките любовта си тръгва след 3 години връзка на разстояние.

Поддържайте връзка 

За да издържите на разстояние, поддържайте връзка. Комбинирането на любов и разстояние е възможно благодарение на Viber, WhatsApp, социалните мрежи и телефона. Човешката психология доказва, че дискусията обединява. Това не е норма, но винаги можете да се оплаквате и да получите подкрепа. Разговорите ще увеличат доверието и вие ще получавате грижи един от друг.

Усещане за присъствие

Създайте усещане за присъствие. Връзката между мъж и жена от разстояние се подкрепя от комуникация, подробности за деня. Споделете това, което виждате, изпращайте снимки, видеоклипове на места, където сте. Опитайте с дрехите си, закусвайте или вечеряйте по Skype. Кризата от първите месеци ще изчезне и вие ще свикнете с тази илюзия в положителен смисъл.

!Отношенията се наричат ​​дистанционни, ако двойката е разделена на разстояние от 160 км!

Контрол на емоциите

Ревността влошава отношенията. Истории за нови познати на партньори разклащат доверието на нервни хора. Момичето смята, че човекът ще се охлади към нея. Закъснението на повикването или игнорирането на съобщението предизвиква кавга. Тя рисува сцени на предателство и черти на любовник. Научете се да се доверите на партньора, в противен случай ще създадете ад за двамата едновременно.

Дръжте човека “ароматизиран”

 Чувствата ще се развалят, когато хората забравят взаимната миризма. Лично нещо ще ви помогне да запомните човек с аромата на тялото си, любимия си парфюм. Можете да подарите на своя човек блуза, тениска, шал. В замяна трябва да остави спомен за себе си. След пауза в запознанствата няма да подушите мъжа си или гаджето си като непознат. Навикът да диша аромата на любим човек ще създаде илюзията за присъствие. Идеята да закупите избрания парфюм ще облекчи трудностите при раздялата.

Еротични разговори

 Трябва да говорим за интимността. Благодарение на технологиите виртуалната близост ще бъде вашето спасение. Еротичното бельо, приглушената светлина и мрачният глас ще зарадват любимия ви. В любовта няма забрани и срам. Игра пред камерата ще ви помогне да разнообразите отношенията.
Загрейте огъня на страстта със снимки по бельо или на голо. Връзките се сриват от липса на интимност.

Как да подкрепя човек от разстояние

Влюбеният мъж вярва във вашето бързо завръщане. Подкрепете го с разговори за бъдещето. Направете планове за ваканциите, когато сте наоколо. Вдъхновяваща тъга със страдание и заяждане е грешка. Превърнете разговора в положителен. Пожелайте „добро утро“ и „сладки сънища“, напишете думите за нежност. Подкрепете човека в неговите победи на работа, в училище. Хвалете спортуващия, казвайте му, че очаквате да го видите в добра форма. Избягвайте упреците, приливите на ревността и критиките. Това поведение ще укрепи съюза на разстояние. И двамата ще почувствате подкрепа и любов, сякаш човек е наблизо.

Как да зарадваме човека на хиляди километри от нас

Мъжете са като деца. Затопляйте интереса всеки ден. Човекът ще се умори от монотонността на общуването. Съветите на психолога ще ви помогнат да възстановите тежестта на усещанията:

  • Споделете малките неща в живота. Подробности за ежедневието, ситуацията на работното място, средата ще помогнат на двамата да останат в потока на живота на партньора. Комуникацията по време на почивка или по пътя към вашата дестинация ще ви помогне да избегнете чувство на лишения. Говорете за настроението, времето, плановете за седмицата. Опишете добрите места в града, вкуса на изпитаните ястия, атмосферата в новия екип.
  • Обаждайте се и пишете всеки ден. Рядката връзка кара партньорите да се отбиват един от друг. Поддържайте връзка със съобщения и обаждания. Но уважавайте личното пространство.
  • Доверие. Прекомерният контрол води до счупване на отношенията. Контролът трябва да  приключи след прегръдките преди полета. Разчитайте на честността на избрания. Ревността няма нужда да води мислите в задънена улица. Комуникацията е важна за двойката, но не я превръщайте в разпит или контрол. 
  • Удовлетворете интимния си интерес с пикантни снимки, sms и разговори. Мъжете обичат да виждат с очите си. Нека видят „лошото момиче“. Ролевите игри пред екрана, дефилето по бельо ще развият мъжкото въображение преди срещата. Горещи съобщения с разкриващо бельо ще зарадват човек. Обещайте да го носите, когато сте заедно.
  • Изпратете подаръци на партньора си. Рожден ден на разстояние е по-лесно да преживеете, ако създадете истински празник. Дайте на човек каквото би искал да получи. Съобщение от пощата ще направи деня му светъл. Купете подарък, сложете картичка, написана на ръка и следи от червило от целувки, напръскайте върху него парфюм, който партньорът харесва. 
  • Направете неочаквани срещи. Изненадата ще успее, ако възникнат обстоятелства за непланирана среща. Психолозите препоръчват среща на неутрална територия. Наемете хотел, отидете до вилата или помолете приятели да седят с децата, ако сте женени. Наслаждавайте се един на друг. Говорете, целувайте, въплъщавайте интимни желания. Спомените ще засилят любовта след раздялата.
  • Бъдете внимателни към положителните промени на любимия човек. Забележете характеристиките на партньора. Разкажете му как узрява, расте и се развива. Похвалете външния вид и личността.