Сега изследванията доказаха, че жените наистина прекарват по-дълго време заключени в банята – еквивалент на една година, седем месеца и 15 дни, месец по-дълго от мъжете.

Установено е, че мъжете прекарват час и 45 минути всяка седмица в тоалетна – докато жените свършват всичко само за 85 минути седмично.

Анкетата на 2500 души разкрива, че посещението до тоалетната представлява най-голямата част от времето, прекарано в банята – средно един час и 42 минути седмично, или почти 92 дни в живота.

След това се прекарват още час и 25 минути от всяка седмица във ваната или душа – общо повече от шест месеца от живота ви. Средностатистическият британец например прекарва малко под половин час всяка седмица – или 62 дни в живота – за сушене и почистване на зъбите отнема почти 18 минути седмично, въпреки че шотландците прекарват половин минута по-малко от останалата част от Обединеното кралство за миене на зъбите .

И докато някои от нас скачат във ваната или душ, след това изскачат отново, готови да започнат деня, други прекарват по-дълго, превръщайки го в ежедневен ритуал.

Около 51% от запитаните казват, че прекарват около пет минути в нанасяне на овлажнител след вана или душ, а повече от една трета от жените прекарват времето си в банята, гримирайки се, като 36% казват, че прекарват поне седем минути правейки това, преди да се изправиш пред света.

Много хора казват, че ескапизмът е фактор, като спокойствието и тишината са високо в списъка на нещата, които хората свързват с най-малката стая. И доста притеснително, 43 процента от хората – 45 процента от шотландците – смятат, че банята е единственото място, където получават време за себе си.

Други 39% казват, че често се оттеглят в банята, когато искат да помислят.

Говорител на Bathstore, който извърши изследването, каза: “Невероятно е да мислим, че прекарваме толкова много време в нашите бани в течение на живота си, но това просто показва колко важно е едно вътрешно пространство … това е място за бъдете сами, за да избягате от всичко това. “

МНОГО хора държат купчинка книги до тоалетната си. Но разкритието колко време прекарваме в банята предполага, че вместо това ще имаме време да наваксаме с великите литературни произведения.

С 560 000 думи „Война и мир“ на Лев Толстой отнема на средния читател 31 часа.

Така че при мъжете, които прекарват средно по един час и 45 минути на тоалетна всяка седмица, а при жените по 85 минути, всички можем да четем епоса два пъти годишно.

А часът и половина, които прекарваме под душа всяка седмица, биха могли да се използват за изучаване на езици – за да научите мандарин, лингвистите казват, че трябва да го слушате поне два часа седмично.