Понеже ме попитаха “Защо?”, “За какво?”:
1. Защото България не е само ИТ специалисти от София, Пловдив, Варна, Бургас.
2. Защото ми писна да карам по “прекрасните” магистрали, които Всевишният ни направи.
3. Защото опростачването на цялата нация ми дойде в много повече и затова се отдръпвам от хора, с които си мислех, че имаме еднакви ценности и разбиране за морал.
4. Защото, ако дядо ми не беше продал нива и не работеше още на 80 г., щеше да умре от глад с баба ми. Което се случва с другата ми баба, на която всички помагаме.
5. Защото Здравеопазването е машина за пари, в която Пациентът никога не е здрав и никога не е болен.
6. Защото прекрасното ни Черноморие стана Бетономорие! Същите, които ме питат “Защо?” ходят в Гърция от години и плюят по нашето.
7. Защото всичко вони и не мога да търпя тази смрад повече. Не бил моментът. В българската история моментът никога не е бил правилният, но въпреки това по-добре късно, отколкото никога!
8. Защото мъжете не знаят какво е ред, дисциплина, достойнство и чест, а жените освен да пискат и искат цици и джуки, друго не знаят!
9. Защото винаги сме били коне с капаци и гледаме само своето обкръжение. Няма кауза, няма борба докрай!
10. Защото същите, които ме попитаха “Защо?”, най-вероятно не са разбрали, че са поредните гнили ябълки, които в момента са добре и късметът е на тяхна страна, но отиде ли си, тогава вече може държавата да им е виновна! Нищо, че държавата сме ние.

Ще крещим колкото си искаме оставка , защото само това гражданско право ни остана от много потъпкани.

Винаги има избор! Нямало кой, няма кой във вашите глави. Затова няма и оправия!

Милена Петрова,

Източник: Facebook