Шакира пусна красивия си дом в Маями Бийч за продажба, около 17 години след като го купи. Певицата Hips Don’t Lie наскоро обнови резиденцията, преди да я включи в списък за 11,648 милиона долара (около 8,7 милиона британски лири) с Douglas Elliman Real Estates.

2-Shakira-house-great-room

Невероятният имот се простира на над 20 000 квадратни метра и гледа към крайбрежието на Маями със собствен частен басейн и фитнес зала, където се казва, че Шакира е монтирала специална настилка, за да може да практикува танцовите си движения там. А майката на две деца инвестира в цялостно обновяване на дома, поставяйки собствен печат върху минималистичния интериор с нови дървени подови настилки, внесени от Испания, входна врата, внос от Европа и всички мебели по поръчка, което означава, че е напълно уникален.

7-Shakira-house-swimming-pool

Шакира е проектирала имота да се отличава с елегантни, модерни и изчистени тонове, така че има предимно бяла цветова схема, със свежи растения и луксозни аксесоари, добавящи цветове. Някои от интериорите отдават почит и на ливанското и близкоизточното наследство на музиканта, включително инкрустирани парчета от кости, ръчно изработени декоративни огледала и специализирани изкуствени покрития като венециански измазани стени и салон за наргиле в развлекателното крило.

1-Shakira-house-front

Външната страна на имота е също толкова впечатляваща; Домът на Шакира е с нов ландшафтен дизайн, с красиви дървета и зеленина, заобикалящи дървената тераса и частния басейн, който е облицован с шезлонги и трапезария на открито. Той също така има над 100 фута водна фасада, с живописна гледка към морето.

Певицата купи зашеметяващия имот през 2001 година

Шакира и нейният партньор Жерар Пике имат впечатляващо портфолио от имоти и живеят предимно заедно в Барселона, Испания, с двете си малки деца. Твърди се, че двойката притежава имот със седем спални в един от най-ексклузивните квартали на града, но се оказва, че Шакира притежава и друга резиденция на Бахамите.