След като пространството е планирано и основният вид е избран за украса на градината, е възможно да се добави нотка на индивидуалност към нашата морава по много начини;

Можем да подберем някои сортове с уникален и внушителен външен вид, с който да създадем естетически привлекателен природен пейзаж, да добавим някои декоративни елементи, които ще допринесат за създаването на естествена и хармонична среда.

Колко ще ни струва промяната

Не е необходимо да харчите големи суми пари или да вършите сложни неща, за да разкрасите градината си;  достатъчно е да следвате малки предпазни мерки или да изберете правилните сортове, за да превърнете равна и монотонна тревна площ в мечтано място.

По-долу ще намерите 15 идеи, от които да вземете вдъхновение, за да разкрасите градината си.

1. Интегрирането на различни видове растения, включително декоративни и ядливи видове, винаги е добър начин за създаване на внушителна и привлекателна градина.В този случай ароматните билки, по-точно ментата, са били използвани като периметър за реализацията на великолепно цветно легло.

2. Чрез добавяне на няколко скали в зона на тревата е възможно да се създаде мини алпинеума, която да се интегрира перфектно с останалата част от природния пейзаж и в същото време да се превърне в естетическа точка на тревата.
3. Някои големи саксии, в които се помещават малки дървета или внушаващи композиции, са в състояние да подобрят атмосферата на градината, създавайки естетически привлекателна и елегантна зона.
4. Входът в градината, както и входът към къщата, представлява стратегическа точка за нейната украса; в този случай районът трябва да е направен естетически благодарение на включването на две големи растения точно от страни на входните стъпала.
5. Никога не бива да забравяме, че градината винаги трябва да бъде обитаемо място, където можете да се отпуснете, заобиколени от природата и където можете да посрещнете своите гости.
6. В много култури дори не е замислена градина без вода, като например в градини в японски стил; водният елемент, който може да бъде поставен чрез добавяне на фонтан, а не езерце или поток, е в състояние да придаде на природния пейзаж предизвикателен и някак див аспект, както и да трансформира тревата в най-релаксиращото място.
7. Като цяло градините нямат излишък от хоризонталност; възможно е да го разчупите, балансирайки пространството, вмъквайки няколко високи дървета в контекста, а не някои архитектурни елементи. Като например някакъв вид статуя, ндято не е нужно да бъде в колосални размери или друг тип елемент.

8. За да се създаде естествена и внушаваща външна среда е необходимо да се избягва излишък от прави линии; извивката е естествена геометрична форма, която е от съществено значение в градината.Пътека с промяна на посоката, например, е в състояние да добави нотка на мистерия към външната зона и да създаде красив поглед.

9. Перспективата също играе много важна роля в създаването на внушаваща и естетически приятна градина; в този случай малка морава изглежда много по-голяма благодарение на играта на перспектива.

10. Добавете няколко вида с пъстра зеленина в градината, в този случай разнообразие от здравец, това е добър начин за създаване на зона с внушителни нюанси.

11. Растенията и черните цветя, или по-скоро с нюанси на зелено или тъмно червено, са много красиви и елегантни и са в състояние да създадат прекрасни контрасти в градината.

12. Мос винаги е отличен съюзник в създаването на внушаваща зона на тревата; отглеждан върху голяма скала, ще създаде впечатление, че се намирате в тропическите гори. Добър начин да придадем по-естествено докосване на нашата градина.

13. Катерещите растения не могат да липсват в една градината , както при катерене по пилони, така и по ствола на голямо дърво.

14. Декоративните билки са също ценен съюзник в създаването на естествена и завладяваща среда; те са видове, способни да придадат вертикалност на тревата и могат да се използват както за създаване на внушителни цветни лехи, така и за разделяне на различните площи в градината.

15. И накрая, за да подобрим естетиката на градината, не можем да пренебрегнем хроматичния елемент, тоест вмъкването на цветни видове, умело смесени заедно.

Надяваме се да сме Ви били полезни с нашите идеи и да се радвате на прекрасно обзаведена градина!